Categorieën
Nieuwsbrief

Broken Doors Maker

Hi, Reinier hier,

De vorige nieuwsbrief is alweer een maand geleden. Dat komt enerzijds door mijn meer dan full-time klus aan CoronaMelder, maar ook de gekte in de wereld. Door dat laatste ontbreekt het me vaak aan inspiratie om jullie te voorzien van een gezonde dosis interessants buiten die gekte om. Eigenlijk heb ik zelf ook behoefte aan een goed gevulde 82% met non-COVID, non-Trump interessants.

Maar ik verzamel door, en hieronder vind je de interessante zaken die ik van de afgelopen weken wil delen.

🍔

Wat nou als je een roadtrip door de VS wilt maken en je er zeker van wilt zijn dat je bij elke stop een McFlurry in je gezicht kunt proppen. Dan heb je wat aan de kaart van @rashiq: hij pingt McDonalds bestelsites om te kijken of hij er ijs kan bestellen en zet het resultaat op de McBroken kaart. Leuk voorbeeld van wat je met data kunt doen die zichzelf openbaar maakt via allerlei sites ipv de standaard open data bronnen.

📗

De afgelopen tijd heb ik een paar noemenswaardige boeken gelezen (als je real time wilt zien welk boek ik uit heb kun je me altijd volgen op mijn Goodreads account). Alle drie krijgen ze van mij 5 sterren op de schaal van 5.

  • The Ten Thousand Doors of January — Een verhaal over een meisje dat deuren naar andere realiteiten vind. Maar belangrijker nog: het is een mooi, fris en fantastisch verhaal over het begin van de 20ste eeuw, onderdrukking en ontdekkingsreizen. Tranen gelaten door ouderschapshormomen.
  • The Relentless Moon — Door een iets andere loop van de geschiedenis zijn we in de jaren 60 al bezig met een maankolonie en een reis naar Mars. In dit derde verhaal uit die wereld (lees bij voorkeur de eerdere verhalen eerst) volgen we een astronaute die naast de vrouw van een presidentskandidaat ook op zoek is naar een terroristische groep die de ruimtereizen willen saboteren. Tranen gelaten door menselijke emoties.
  • Through a life — Een graphic novel zonder tekst. Een knap staaltje vakmanschap om een verhaal over iemand leven te vertellen zonder tekst te gebruiken. Aangrijpend. Geen traan gelaten, maar onder de juiste omstandigheden had dat wel gekund.

Daarnaast kijk ik enorm uit naar het vierde deel in The Stormlight Archive serie van Brandon Sanderson. Het boek, Rhythm Of War, verschijnt in november en bevat zo’n 1250 pagina’s. Daar kan ik dan even in vooruit.

In ander boekennieuws: Dit zijn volgens Polygon de 15 belangrijkste sci-if boeken van de afgelopen 15 jaar. Zes ervan heb ik al gelezen, één ervan als film gezien, nog acht te gaan.

🎩

De favicon van je website is vaak een after thought en daar helpt deze Favicon Maker je mee. Je maakt in de browser je favicon en krijgt de SVG code om in je website te plakken. Handig als je een tijdelijke website ergens over hebt gemaakt en je het toch netjes wilt afmaken met een favicon.

WVTTK