Categorieën
Nieuwsbrief

Exploding Muisondersteuning Copyright

🤓 Quarantainetips voor nerds
🐁 De iPadmuis is fantastisch
🎲 Spelletjes om je bezig te houden

Hi, Reinier hier,

Het leven gaat, al is het op een ander tempo en met andere zorgen, verder. Daarom staat er een nieuwe Snuggere Zaken online (20. Genoeg is genoeg) en ben ik te gast in de podcast Met Nerds Om Tafel (S06E21 – Quarantainetips, energie vergelijken en stabiel internet).

De komende tijd ga ik me richten op het helpen van mensen met het nóg professioneler gebruiken van hun Mac en/of iPad. Daarover volgende week meer. Mocht je hier specifieke wensen over of ideeën bij hebben, mijn mailbox staat open.

👨‍💻

Jullie weten vast wel dat ik een enorme fan van de iPad ben. Ik vind het een prachtig apparaat om ook écht werk op te verzetten. Toch ligt mijn Mac nog niet te verstoffen, daar doe ik de bulk van mijn werk op.

Beetje bij beetje weet de iPad echter grond te winnen als het gaat om productief aan het werk zijn. Zeker nu de iPad muisondersteuning heeft ingebouwd.

Apple didn’t just copy Mac cursor support and paste it into iPadOS with version 13.4. This is a careful, considered set of additions that rethink what a cursor should look like. And apparently it should look like an adorable round sticky color-changing blob.

Uit: In praise of the iPadOS 13.4 cursor 

De cursor op de iPad overtreft al mijn verwachtingen. Wat fijn om te zien dat Apple nog écht aandacht voor detail heeft. Zeker bij zo’n belangrijk onderdeel als de cursor. Ik voorzie een kleurrijke toekomst voor de iPad.

♠️

Nu je in de Smart Lockdown zit kun je wel wat spelletjes gebruiken. Hier wat tips voor spelletjes die ik echt heel fijn vind om te spelen.

  • Bij Dominion (kaartspel) moet je slim zijn en je eigen spel kaarten tijdens het spel opbouwen. De basisregels zijn heel eenvoudig, de variatie eindeloos en daardoor kan ik dit keer op keer spelen. Kans is maar een héél klein onderdeel van het spel, dat vind ik er heel fijn aan. En er zijn enorm veel uitbreidingen op het spel om nóg meer mee te variëren.
  • Het simpele kaartspel Love Letter bestaat uit maar 16 kaarten en de potjes gaan razendsnel. Toch blijft het steeds leuk om een nieuw potje te beginnen. Hier heb ik me al menig avond mee vermaakt.
  • Port Royal is een tactisch spel met een leuk thema. De kaarten zijn naast speelkaarten ook de valuta binnen het spel wat het overzichtelijk houdt en je geen poespas nodig hebt om het spel te spelen. Zorg wel voor een grote tafel.
  • Met Exploding Kittens is de spanning constant te snijden. Er zitten namelijk ontploffende katten in het spel kaarten en als je die trekt, dan ben je af.
  • Als je dit alles niks vind, kun je gewoon nog gaan Schaken.

Verder nog spul om je bezig te houden