Ambient Pro Circle

Hi, Reinier hier,

Tussen alle boerenprotesten door namen Wietse en ik alweer aflevering 171 van de Appels en Peren Show op over onder andere…

  • Oneindigheid
  • The Mind
  • Stray Sheep
  • Lekker je eigen OS bouwen
  • Een chip waar je U tegen zegt
  • En veel meer!

En als je denkt dat we het alleen maar over geavanceerde technologie hebben dan heb je het mis, we bespreken net zo goed de overeenkomst tussen het spelletje Uno en Knorr Wereldgerechten.

Google and Ambient Computing

The first thing that is striking about this list is how many of the announcements won’t ship for quite some time. The second thing is that most of the products were not announced on their own merits, but rather after long interludes about Google’s product development process. Like I said, boring and self-satisfied.

Behalve dat het Google event, volgens Ben Thompson van Stratechery, nogal saai was gaf het ook een kijkje in de toekomst van Google (en mogelijk ook die van Apple): Ambient Computing (In computing, ambient intelligence (AmI) refers to electronic environments that are sensitive and responsive to the presence of people.).

Ik denk dat Ben gelijk heeft en dat Google en Apple echt in staat zijn iets in de ambient richting te betekenen, in tegenstelling tot Facebook en Amazon. Die laatste twee hebben allebei geen voet aan de grond in de smartphone-business en dat is een cruciaal apparaat voor de echte eerste stap naar Ambient Intelligence.

Toch zal Google het niet makkelijk gaan krijgen.

Despite how well-placed Google is to execute on this vision, it is not a certainty that the company will win, for reasons both structural and also internal to Google itself.

Daarnaast zullen Google en Apple ook tegen heel wat weerstand stuiten, en terecht. Deze top-comment in de Hacker News draad over dit artikel zet goed uiteen waarom we hier toch een beetje huiverig voor moeten zijn:

A handful of oligopolies coercing me to use overcomplicated always-connected gadgets that are orchestrated by “AI” that I don’t control, can’t train, and whose main objective is to manipulate my behaviour and siphon as much of my private info to its corporate master as possible. All of this to solve “problems” that I never had, while a choir of corporate shills drones on and on that problems I actually have are not real or not important. I’ll take 80s dystopian cyberpunk over this crap any time of the day.

De nieuwe iPhone Pro is al een tijdje uit en alle reviews gaan er hoofdzakelijk over dat de camera zo enorm goed is. Austin Mann maakt ieder jaar een uitgebreide review over specifiek de camera van de nieuwe iPhone en die over de iPhone 11 Pro is echt fantastisch om te zien. Niet alleen vanwege de enorm mooie foto’s maar ook om de technische details die hij naar boven haalt.

The Ultra Wide works really great in normal lighting conditions and overall I’m thrilled to have it, but you will feel a difference when you move indoors or shoot into the evening. The images are softer than the Wide, and without Night mode you’ll be tempted (or forced) to switch back to Wide depending on how limited your light is.

Nog wat losse flodders

️‍♂️ Google’s Auto-Delete Data Tools Are Effectively Worthless want na drie maanden (de minimale termijn die je kunt kiezen om je data automatisch weg te laten gooien) heeft Google je complete privacy al tot geld kunnen omzetten.

Bad News for the Highly Intelligent beschrijft dat het helemaal niet zo zaligmakend is om super-intelligent te zijn. En daar doen de reacties op dit artikel op Hacker News nog een schepje bovenop.

⭕️ Can You Draw a Perfect Circle? Ik heb me deze vraag nog nooit gesteld maar er zijn zelfs wereldkampioenschappen in.

The Bizarre Behavior of Rotating Bodies, Explained want er is iets raars aan de hand met objecten die over twee assen symmetrisch zijn maar niet over de derde as. Zoals een tennisracket bijvoorbeeld.

Probeer jij maar eens je lach in te houden als je een emmer over iemands hoofd heen doet en er mee weg wil komen.